Ons hotel

Comfortabel slapen, mooie duiken en goed eten...

Nemo Dive Club & Hotel is een niet groot duikershotel met een familiaire atmosfeer waar je je vanaf de eerste dag thuis zult voelen. Het hotel ligt direct aan de kust, heeft een privé-strand en ligt op loopafstand van de jachthaven. Het “oude” Safaga is per minibus snel en goedkoop te bereiken. Ons hotel heeft 33 kamers die allemaal zijn voorzien van douche, toilet, koelkast en airconditioning. De meeste kamers hebben een balkon. Natuurlijk zijn ook de kleintjes onder ons van harte welkom. Er zijn kinderbedjes en kinderstoelen voor hen beschikbaar. Ook hebben we veel strandspeeltjes.

Activiteiten Safaga

Voor duikers en niet duikers

Activiteiten rond Safaga voor duikers en niet duikers

Duikers vinden hier alle variëteiten die de Rode Zee te bieden heeft. Maak eens een duik op het huisrif direct vanaf ons strand of bezoek de vele duikstekken in de buurt met de boot. Ook zijn de ochtend- en nachtduiken, zowel vanaf het strand als de boot, aan te raden. Voor de gevorderde duikers zijn de wrakken in de omgeving een must, zoals de Salem Express en de Sadana uit 1765.

Als je niet duikt

Ben je nog geen duiker, maar hou je van snorkelen? Boek dan een introductieduik en maak de eerste stap als Scuba Diver. De eigenaren en werknemers van NEMO Dive Club zelf zijn erkende professionals van de PADI duikfederatie.

Relaxen:

Om een dagje bij te komen van de reis, of juist om je voor te bereiden op de terugreis of na een dagje op zee kun je je heerlijk ontspannen aan ons zwembad.
Ook kun je je laten masseren en/of een schoonheidsbehandeling ondergaan.

Avontuur:

We bieden snorkeltrips, kite- en windsurfen, waterskiën  en andere wateractiviteiten aan.
Of wil je liever een jeepsafari ondernemen, een rit maken op een Quad, op een kameel door de woestijn of te paard langs/in de zee?
Het behoort tot de mogelijkheden!

Cultuur:

Trips naar down Town Safaga (waar je het authentieke Egyptische leven kunt ervaren), naar Luxor (o.a. vallei van de koningen, Karnaktempel), Caïro (voor o.a. piramides, Egyptisch museum) en/of Hurghada (shoppen, uitgaan) kunnen bij ons geboekt worden.

Duiken

Duiken met Nemo Dive Club & Hotel, is duiken op ongerepte riffen...

Duiken met Nemo Dive Club & Hotel is duiken op ongerepte riffen, makkelijk te bereiken vanaf het hotel. Nemo heeft alles in huis om uw verblijf en de duiken aangenaam te maken. Het duikcentrum bevindt zich op de begane grond en is het hart van ons bedrijf. In het kantoor vindt de administratie plaats. In de daaraan verbonden winkel kun je veel nuttige producten vinden die je nodig kunt hebben voor je vakantie, van T-shirts tot duikcomputers. In de materiaalruimte bevindt zich het goed onderhouden huurmateriaal, zoals regulators, BCD’s en duikpakken, maar ook duiklampen en computers. De compressoren, die voor 100% schone lucht zorgen voor jouw duiken, bevinden zich ook in deze ruimte.

Koraalriffen behoren tot de rijkste, oudste en meest ingewikkelde natuurgebieden van de wereld.

Stel je voor : op 1 enkel rif kunnen rond de 200 soorten koraal, 300 soorten vis en 10 000 tot 100 000 soorten ongewervelde dieren voorkomen. Koraalriffen beslaan slechts een kwart procent van het zee-oppervlak. Toch is 25 procent van alle vissoorten afhankelijk van het rif. De vissen vinden er een plek om te wonen, ze brengen er hun jongen ter wereld of vinden er hun voedsel. Niet alleen miljoenen dieren (waarvan de meeste nog op ontdekking wachten) zijn van het koraalrif afhankelijk, maar ook miljoenen mensen. Het rif is ook een schatkamer voor medicijnen en doet dienst als kustbeschermer. Genoeg redenen dus om er zuinig op te zijn,

Koralen zijn levende organismen die ziek kunnen worden. Plastiek speelt daarin een grote rol, zo blijkt nu voor het eerst. Door plastiek kapotgetrokken koraal raakt gewond en is vatbaar voor ziekten. Deze tasten niet alleen dat ene koraal aan, maar verspreiden zich over een heel rif.

Hoe kunnen we helpen ?

Herbruikbare rietjes drinken net zo fijn als plastiek rietjes, maar zijn zo veel beter voor het milieu. Je hoeft ze na gebruik namelijk niet weg te gooien, je wast ze even af en gebruikt ze dan weer opnieuw. Goed voor jou en de natuur.

In de shop hebben we een uitgebreid assortiment van herbruikbare rietjes.

Mensen die zich op een tropisch strand insmeren met zonnebrandcreme, zijn zich meestal van geen kwaad bewust. Toch bestaat het gevaar dat zij onbedoeld bijdragen aan het afsterven van het koraal ter plaatse. Sommige cremes bevatten namelijk oxybenzon, dat erg giftig is voor koraal. De stof, die UV-stralen absorbeert, blijkt op populaire stranden in hoge concentraties in het water te zitten. Koraallarven raken daardoor misvormd; ze kapselen zich volledig in, binnenin hun kalkskelet, alsof ze hun eigen doodskist maken. Er groeien dan geen volwassen poliepen meer, zodat het koraal steriel wordt en wegkwijnt.

Laat je duiken niet vervuilen, neem een afval-net mee.

Bedankt aan allen die met ons meehelpen aan een schonere wereld

Het team

Wij willen uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken...

Nemo is een niet groot hotel en wil zijn service persoonlijk houden. Het team van Nemo Dive Club & Hotel is dan ook een onderdeel van “de familie” en streven er naar om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onze staff staat al te popelen om jullie te mogen verwelkomen.

Special School Safaga

Special School Safaga, school voor verstandelijk gehandicapte kinderen...

In oktober 2010 richtte de Egyptische overheid de Special School Safaga op. Doel is, naast onderwijs, te streven naar aanvaarding van mensen met een geestelijke handicap daar tot op deze dag in Egypte deze personen en hun familie gemeden of verstoten worden door de maatschappij. Elke schooldag komen er een veertigtal kinderen tussen 5 en 17 jaar met een mentale achterstand, autisme en Downsyndroom, naar de school.

Zo is Special School Safaga begonnen…

In 2011 hoorden Sofie Deconinck en Danielle Theunissen over deze nieuwe school en de nood aan extra hulp. Het eerste bezoek aan de school was schokkend voor hen aangezien de benadering van onderwijs voor gehandicapten in westerse landen totaal anders is. Sofie en Danielle besloten een helpende hand te reiken en actie te ondernemen. De start van een mooi avontuur…

In eerste instantie richtte de hulp zich tot het inrichten van de kale klasruimtes, het voorzien in speeltuig voor de speelplaats, sportmateriaal voor lichamelijke beweging enz.

Zo is Special School Safaga geëvolueerd…

Door de jaren heen breidde Special School Safaga en de organisatie de activiteiten voor de kinderen uit met uitstapjes, animatie in Nemo Dive Club & Hotel en wekelijkse recreatieve sessies met de kids in de klas, gegeven door onze vrijwilligers, ter stimulatie en verbetering van hun creativiteit en vaardigheden. Op initiatief van Sofie startte de organisatie in 2014 met watertherapie voor enkele fysiek gehandicapte kinderen uit Safaga daar ook zij niet gesteund worden. Nemo Dive Club & Hotel bood het gebruik van haar zwembad aan voor dit doel en vandaag wonen meerdere kinderen deze wekelijkse sessies bij, begeleid door professionele therapeuten in kine en logopedie. Deze mensen behandelen deze kinderen ook 3 keer per week in hun eigen praktijken.

En ondertussen is er ook een organisatie uitgevloeid in samenwerking met Heba en Joseph : “children from Safaga with special needs”. Hier worden de ouders en de rest van de familie ook meer betrokken.

Onze doelstelling…

Door fondsen te verzamelen kunnen de scholen apparatuur aanschaffen en financiële steun bieden zodat de leraren en ons team van vrijwilligers de mogelijkheid hebben de kinderen blijvend te stimuleren en te activeren. Eveneens worden de therapieën bekostigd.