Excursies: Safaga, Hurghada en Luxor

Nemo biedt excursies aan, direct vanuit het hotel...

Leuke excursies vanuit Nemo Dive Club & Hotel

Nemo biedt excursies aan naar Luxor, en Hurghada.  Geen uitstapje met een tjokvolle bus en een strak programma, maar een privé trip. U beschikt over een privé auto of minibus met chauffeur/gids en u kiest zelf welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken.

Safaga stads tour

Een aanrader voor wie het dagelijkse leven in Safaga eens van naderbij wil zien.
Met zijn 35.000 inwoners toch niet zo klein. Safaga was een zeehaven die verbonden was door een reguliere cruiseschip-servicelijn. De havenstad werd gesticht tussen 282 voor Christus en 268 voor Christus, oorspronkelijk Philotera (Φιλοτέρα) genoemd door de Grieks-Egyptische farao Ptolemais II Philadelphus, die de stad naar de naam van zijn overleden zuster noemde. Met veel fosfaatmijnen wordt het beschouwd als het exportcentrum voor fosfaten. Later is er het toerisme bijgekomen, vooral kite-surfen en duiken zijn heel populair in Safaga.
De gids brengt je naar “downtown” Safaga. Een bezoekje aan de plaatselijke groenteboer en bakker.  Verder kuieren we naar een rietsuiker perserij. Een fris glaasje versgeperst riet smaakt verfrissend. Nog wat uitleg over het dragen en geven van goud, even binnenwippen om een galabia te bestellen bij de kleermaker, ondertussen eens meekijken bij de domino-spelende mannen. Binnen gluren bij een kapsalon annex barbier, en een souvenirshop waar je kan genieten van een hibiscus – of zwarte thee.
Met heel wat uitleg over Safaga en de Egyptische tradities vertrekken we terug naar het hotel.
Leerrijk en gezellig.

Luxor

Een trip naar Luxor, het oude Thebe. Kies voor een één daagse trip. Bij de één daagse trip vertrekt u ongeveer 05.00 uur vanaf Nemo hotel. U bent omstreeks 20.00 uur weer terug in hotel Nemo voor het diner. U kunt beginnen met een bezoek aan de tempel van Karnak. Eén van de indrukwekkendste tempels van Egypte. De gids wacht u op en begeleidt u door het tempel complex. Daarna kunt u de tempel van Hatshepsut bezoeken. Het dal der Koningen met de beroemde graven van de farao’s mag u niet overslaan. Hier vindt u ook het wereldberoemde graf van Toetanchamon, wat in 1922 nagenoeg ongeschonden is gevonden. U maakt een korte stop bij de kolossen van Memnon. Een boottochtje op de Nijl en de middagmaaltijd is bij de prijs inbegrepen. Heeft u daarna nog tijd en zin, dan bezoekt u de soek en geniet van het uitgebreide aanbod aan souvenirs, kruiden en kleding. Wel afdingen, hoor!

Excursies Discover, druk HIER voor flyerPrijs per personAantal dagen/ uren
Stadstour Safaga€ 7
Stads tour Hurghada (min 2 pers.)
- Incl. taxi/ gids
€ 40

€ 7
3 uur

Ieder uur extra
Shopping tour Hurghada (min 2 pers.)
- Incl. taxi/ gids
€ 40

€ 7
3 uur

Ieder uur extra
Shopping Senso Mall (min 2 pers.)
- Incl. taxi/ gids
€ 35

€ 7
3 uur

Ieder uur extra
1 dag trip naar Luxor met een minibus (min 2 pers.)
- Incl. transport, gids, lunch en boot trip op de Nijl
- Niet incl. toegangs kaartjes, drankjes en fooien
€ 1501 dag
2 daagse trip naar Luxor met een minibus (min 2 pers.)
- Incl. transport, gids, 3* hotel, lunch en boot trip op de Nijl
- Niet incl: toegangs kaartjes, drankjes en fooien
€ 2202 dagen