Excursies

Nemo biedt excursies aan, direct vanuit het hotel...

Leuke excursies vanuit Nemo Dive Club & Hotel

Nemo biedt excursies aan naar Luxor, Aswan, Abu Simbel, Caïro en Alexandrië.  Geen uitstapje met een tjokvolle bus en een strak programma, maar een privé trip. U beschikt over een prive auto of minibus met chauffeur/gids en u kiest zelf welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken.

Cairo

Voor een uitstapje naar Caïro kunt u het beste een paar dagen uittrekken. U vertrekt vanaf Safaga naar keuze met de minibus of met het vliegtuig. In Caïro bezoekt u de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos te Gizeh. Deze piramides werden ruim 4500 jaar geleden gebouwd als grafmonument voor de koningen van Egypte. Naast de piramides staat de Grote Sfinx van Gizeh. De sfinx is 57 meter lang en 20 meter breed toont het lichaam van een leeuw met het hoofd van een koning. Ook moet u het Nationaal museum bezoeken. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste kunstschatten van Egypte en natuurlijk de vrijwel complete inhoud van het graf van Toetanchamon. Een aparte kamer is ingericht voor het gouden dodenmasker en de sarcofagen. U bezoekt de moskee van Mohamed Ali, gebouwd in de 19e eeuw en de bekendste moskee van Caïro.Breng ook een bezoek aan de Citadel, een verdedigingsbouwwerk dat door de vorst Saladin werd gebouwd in de 12e eeuw. Ook moet u tijd vrijmaken voor de grootste soek ter wereld, de Khan al Khalili. In het eerste gedeelte veel souvenirs, waterpijpen en goud en zilver, maar indien u verder loopt door de nauwe straatjes vindt u lokale gebruiksartikelen en antiek. Een tochtje over de Nijl met een felouka  mag natuurlijk niet ontbreken. Vergeet ook niet de Koptische wijk, het christelijke gedeelte van Caïro. De wijk is omringd door muren en u loopt door kleine steegjes, komt op binnenplaatsen en langs kerken. Ook is hier het Koptische museum gevestigd.Nog niet genoeg gezien en gelopen?? Bezoek één van de grote winkelcentra, zoals het Stars Centers of beklim de 187 meter hoge televisietoren, Burj Caïro. U zult zich in Caïro niet gauw vervelen.

Alexandria

Vanaf Caïro kunt u verder reizen naar Alexandrië. De voormalig hoofdstad van Egypte en genoemd naar Alexander de Grote. Alexandrië maakte deel uit van het Romeinse Rijk en was na Rome de belangrijkste stad. Uit de Romeinse tijd is nog een amfitheater waar gladiatoren vochten en de pilaar van Pompeius. Omdat Alexandrië aan de Middellandse Zee ligt, zijn de temperaturen in de zomer aantrekkelijk. Alexandrië heeft een moderne boulevard en uitgaansleven.

Luxor

Een trip naar Luxor, het oude Thebe. Kies voor een éendaagse trip of voor een trip met een overnachting. Bij de éendaagse trip vertrekt u ongeveer 05.00 uur vanaf Nemo hotel. U bent omstreeks 20.00 uur weer terug in hotel Nemo voor het diner.U kunt beginnen met een bezoek aan de tempel van Karnak. Eén van de indrukwekkendste tempels van Egypte. De gids wacht u op en begeleidt u door het tempelkomplex. Daarna kunt u de tempel van Hatsepsut bezoeken. Het dal der Koningen met de beroemde graven van de farao’s mag u niet overslaan. Hier vindt u ook het wereldberoemde graf van Toetanchamon, wat in 1922 nagenoeg ongeschonden is gevonden. U maakt een korte stop bij de colossen van Memnon. Een boottochtje op de Nijl en de middagmaaltijd is bij de prijs inbegrepen. Heeft u daarna nog tijd en zin, dan bezoekt u de soek en geniet van het uitgebreide aanbod aan souvenirs, kruiden en kleding. Wel afdingen, hoor!

Aswan

Vanaf Luxor kunt u doorreizen naar Aswan. Het beste en gemakkelijkste met het vliegtuig. In Aswan kunt u het beste een paar dagen verblijven als u daar de tijd voor heeft. In Aswan kun u voor een ganse dag een felouka huren. Die brengt je naar een aantal bezienswaardigheden. Aan de overkant van de Nijl liggen een aantal graven van edelen. U kunt de botanische tuin op Kitcheners eiland bezoeken en het museum van Aswan en het Nubisch dorp. Vanaf Luxor boekt u een trip naar de Aswan dam, de Philea tempel en de onafgemaakte obelisk. Of boek een trip per bus of vliegtuig naar Aboe Simbel. Hier liet de grote farao Ramses II voor zichzelf en zijn geliefde Nefertari twee tempels uithakken in de rotsen.