Wind en Kitesurfen

Als u niet wilt duiken of eens wat anders wil...

Behalve duiken heeft Safaga nog veel meer te bieden…

Wind en kitesurfen

Safaga is een geschikte plaats voor wind- en kitesurfen, beginnende en gevorderde. Je kunt les nemen en beginnen in kalm water, direct aan het strand en in de beschutting van de kust. Als gevorderde surfer/kiter kan je een trip maken naar een van de eilanden. In het oostelijke gedeelten van de baai vindt u Tobia Island. Een mooie plaats om te starten met surfen.

De baai van Safaga is een aantal kilometers breed. In de ochtend komt de wind meestal uit noordwestelijke richting en hij draait geleidelijk naar het noordoosten. De wind kan in de namiddag aanwakkeren tot 5 tot 7 Beaufort. Het water is helder en azuurblauw en er zijn weinig tot geen riffen. Er zijn afzonderlijke gedeelten voor wind en kitesurfen. In de zomer is er het meeste wind, maar het kan ook erg warm worden. Er is meestal voldoende wind, maar er is ook wel eens een dagje dat het windstil is. In 1993 werd in Safaga het wereldkampioenschap windsurfen gehouden.

Wij organiseren wind- en kitesurfen in samenwerking met Hawa Safaga Kite & Surf en Tornado surf center in Safaga. Dit zijn professionele clubs met ervaren instructeurs en goed verzorgd materiaal. Wij zorgen voor de transfer van en naar Hawa Safaga of Tornado surf.

Hawa Safaga Kite & Surf

Tornado surf