Duikcursussen

Volg je duikcursus tijdens de vakantie...

Al je duikcursussen bij Nemo Dive Club & Hotel

Nemo Dive Club & Hotel is een gekwalificeerd duikcentrum 

Veiligheid staat bij ons voorop! Wij bieden duikcursussen aan voor zowel beginners tot aan het niveau van Dive-Master. Daarnaast organiseren we speciale cursussen zoals foto & video, en duiken voor junioren. Alle cursussen kunnen in het Nederlands, Engels en/of Arabisch gegeven worden.

 

Duikinstructeurs

Ter plaatse hebben wij onze duikinstructeurs ter beschikking:

  • Padi  gecertificeerd
  • SDI gecertificeerd

Open Water Scuba Diver

Bij deze cursus kan je beginnen zonder voorvereisten. Bij de opleiding wordt basis (duik)apparatuur gebruikt. Het hoofddoel van deze opleiding is om kennis en vaardigheden op te doen die noodzakelijk zijn om veilig en verantwoord in een onderwateromgeving te verblijven.

De cursus Open Water Scuba Diver is ontwikkeld voor de cursist die nog geen ervaring heeft met de onderwaterwereld. De opleiding is speciaal aangepast aan het basis kennisniveau en lichamelijke mogelijkheden van de cursist.

Tijdens de praktische vaardigheden, ga je met je instructeur in het water leren hoe je om moet gaan met  duikapparatuur, hoe je problemen kan voorkomen, ervaar je de vrijheid van het gewichtsloosheid en geniet van de adembenemende onderwaterwereld.

 

Open Water Scuba Diver voor jongeren

Ook de aller jongsten kunnen (vanaf 10 jaar) bij ons een Open Water Scuba Diver volgen in een recreatieve sfeer (voor meer info : info@nemodive.com )

 

e-learning

Doe je theorielessen en examen online! Leren op je eigen tempo… Indien je kiest voor e-learning bekom je een code van je instructeur om in te loggen op de Padi site en eens je theoretisch examen voltooid, kan je de praktijkduiken inplannen 

 

Nemo geeft de volgende duikcursussen

DuikcursusPrijsAantal dagenAantal duiken
4a PADI Open Water cursus 2023 NL *€ 51548
4b PADI Open Water Junior diver 2023 NL*
4b PADI Open Water Junior brevetten 2023 NL *
€ 51548
4c PADI Advanced Open Water cursus 2023 NL *€ 38525
Emergency First Respons€ 851theory
Rescue Diver *€ 45048
Scuba review on the house reef€ 6512
Referral programm OW on the house reef€ 22524
Divemaster (60 gelogde duiken) *€ 10801220

Opm: e-learning mogelijk (meer info bij Nemo ter plaatse)

* Inclusief: Licentiekosten: € 70 Handleiding: € 75 ter plaatse te betalen

Exclusief: Red Sea Tax € 5/ dag Decokamer verzekering: € 5/ dag (op vrijwillige basis, ter plaatse te regelen)

Nemo geeft de volgende specialty’s

SpecialtiesNemo PrijsAantal dagenAantal duiken
Deep Diver€ 15024
Peak Performance Buyancy (Trimtechniek)€ 11512
Underwater Navigator€ 13523
Wrack Diver€ 15024
Enriched Air (Nitrox) Diver€ 11510

Opm: Het aantal duiken dat nodig is voor kwalificatie voor een van de specialiteiten hangt af van het feit of een van de duiken al deel uitmaakt van je Advanced Open Water-cursus.

Exclusief: Licentiekosten € 75,- Handleiding € 75,- ter plaatse te betalen Red Sea Taks € 5/ dag Decokamer verzekering: € 5/ dag (op vrijwillige basis, ter plaatse te regelen)

Medische opleidingen

DAN Logo

DAN staat voor ‘Divers Alert Network’. DAN is in 1980 geboren uit een initiatief van een aantal wetenschappers en professoren van internationale faam die inzagen dat handelen in een duik medische noodsituatie speciale kennis vereist die meestal niet aanwezig is in de normale medische voorzieningen.

DAN’s missie bestaat dan ook uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld. Niet voor niets wordt DAN officieus ‘het duikers veiligheidsvangnet’ genoemd.

DAN geeft ook medische adviezen, doet onderzoek naar duikveiligheid, organiseert (duik)medische cursussen en congressen met het doel om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten en financiële en technische hulp te bieden aan decompressiekamers in ontwikkelingslanden.

 

IAHD

IAHD Logo

IAHD is in 1993 opgericht en heeft als doel het promoten, ontwikkelen en uitvoeren van Scuba duikopleidingen voor mensen met een lichamelijke en/of (lichte)geestelijke beperking en voor instructeurs die mensen met een beperking willen opleiden.

De organisatie bestaat uit valide mensen en uit mensen met een beperking die allemaal het doel van IAHD nastreven. De beste manier om dit te doen is door de mensen te laten ervaren dat je ook met een beperking kan duiken. Er bestaan maar weinig beperkingen waarbij je niet mag duiken. De wijze van beperking en de manier hoe je met deze beperking omgaat, verschilt van persoon tot persoon.

IAHD wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking dezelfde kwaliteit opleiding, diplomering en duikavonturen kunnen ontvangen als valide mensen. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die invalide is en wil duiken, Nemo Diving kan de mogelijkheden bekijken.

Voor de jeugd kunnen we de volgende opleidingen bieden:

  • Piratenvis Duiker
  • Confined Ranger
  • Ocean Ranger

Voor de volwassenen kunnen we de volgende opleidingen bieden:

  • Snorkel duiker
  • SCUBA duikintroductie
  • Beschermd water duiker
  • Open Water Duiker