Duikstekken rond Safaga

De mooiste riffen die met de Dory goed bereikbaar zijn...

Duikstekken rond Nemo Dive Club & Hotel

Duikstekken-Nemo

Nemo Dive Club & Hotel huisrif

Nemo Dive Club & Hotel is blij met zijn eigen huisrif dat ideaal is voor (macro-)fotografen en dat we tevens voor opleidingen gebruiken. Het is ook een ideale plek om nachtduiken te maken. Het is vol leven; je kunt er schildpadden vinden, maar ook, keizersvissen, barracuda’s, gitaarroggen, grote baarzen, naaktslakken en nog veel meer. Op elk gewenst moment kun je je uitrusting aantrekken om direct vanaf het strand een duik te maken. Zwemmend over het zeegras naar het eigenlijke huisrif moet je beslist uitkijken naar de zeepaardjes die zich hier schuilhouden. De diepte bedraagt maximaal 15 meter. Kun je je een meer relaxte duikvakantie voorstellen?

Panorama Reef

Panorama Rif

Aan de noordkant ligt een plateau op een diepte van 25 meter met prachtige waaierkoralen en mooie tafelkoralen van Acropora. Houd een oogje in het blauw: kingfish, tonijn, barracuda zijn vaak aanwezig. Je kunt hier ook de “verzorger” van Panorama, een zeer nieuwsgierig napoleon tegenkomen. Op 27 meter, een scheur in de rots  met gigantische waaierkoralen en een school glasvissen heeft hier zijn schuilplaats. Op het plateau leven pijlstaartroggen, blue-spotted stingrays, koraalduivels en murenes. Tijdens je veiligheidsstop kun je lekker blijven hangen boven Anemone City.

Salem Express

Salem Express

De Salem Express, gekocht door de Egyptische regering, een veerboot tussen Port Jeddah (Saoedi-Arabië) – Port Safaga (Egypte) en vooral voor pelgrims naar Mekka. Op 16 december 1991, toen hij bijna in de haven van Safaga was,  raakte het een rif. De impact van de schok zorgde ervoor dat de laaddeuren openden, er stroomde water in en de boot zonk in 20 minuten. Aan boord waren 650 mensen, 72 bemanningsleden en 578 passagiers. Deze tragedie eiste het leven van 470 mensen. Slechts 180 van alle passagiers overleefden. Om religieuze redenen wordt het wrak beschouwd als een zeemansgraf. Uit respect, is het binnengaan van het wrak verboden. Het wrak ligt op een diepte tussen 12m en 30m. Het wrak heeft een lengte van 115 meter lang en ligt op haar stuurboordzijde. Klik hier voor een film impressie…

Tobia Arbaa

Tobia Arbaa

Tobia Arba ook wel “The 7 Pillars” genoemd is een set van blokken op een diepte van 12 meter gerangschikt van oost naar west in vier rijen. Je kan gemakkelijk van de ene zuil naar de andere zuil duiken zonder zoeken. De pillars zijn bekleed met zachte koralen en een aangename plek voor vis, zoals de schorpioenvis, krokodilvis en vele soorten meer. Octopus, murene, paling in open water, schaaldieren, zee-egels, zeesterren en Spaanse dansers zijn ook in het spel,  niet te vergeten de veersterren. Een magische voorstelling.

Tobia Soraya

Tobia Soraya

Grenzend aan de baai van Safaga ligt een rif dat bestaat uit een reeks van koraal en massieve pilaren. Op de zanderige bodem op een diepte van 12-15meter ontdek je verborgen pijlstaartroggen, clownvissen, anemonen, vlindervissen, kogelvissen, krokodilvis, schorpioenvis…

Tobia Kebir

Tobia Kebir

Deze duikstek kan zowel worden gemaakt als een drift duik of stationair duik. Als je afdaalt vind je jezelf over een vlak zandgebied met een diepte van 7 tot 9 meter. Begin met het uitzwemmen via het kanaal. De diepte neemt geleidelijk toe en je zal een palingtuin passeren. Houd het rif aan je linkerschouder. Het is een mooi rif met grote rotsblokken van harde koralen en scholen van goatfish, butterflyfish en sweetlips.

 

Middle Reef

Middle Reef

Twee prachtige drift duiken te doen op de oost en west hellingen van het rif. Hier, prachtige drop-offs en rijke schotels van harde koralen en zachte koralen. Barracuda jeugdige en volwassen, schildpadden, haaien, adelaarsroggen. Op de zuidelijke punt bevindt zich een koraal tuin  met een fantastische labyrint bestaand uit koralen, holen en kleine grotten.

Abu Kafan

Abu Kafan

Dit 300 meter lange rif, ook wel bekend als Abu Qifan, is erg populair bij duikers die ons bezoeken. Het rif is vanaf de haven, nabij het hotel, bereikbaar met de Dory. Dit is een paradijs voor het duiken langs rifwanden, want het rif heeft een helling van 300 meter. Beneden kun je zeebaarzen, makreelsoorten, tonijnen, barracuda’s, rifhaaien en zelfs hamerhaaien zien.

Tobia Hamra South

Tobia Hamra South

Tobia Hamra North

Tobia Hamra North

Tobia Hamra East

Tobia Hamra East

Een steilere helling met zandbodem en koralen die je snel naar een diepte van 30m brengt. In het 20-25m gebied kun je kleurrijke lipvissen observeren. Grote tuinen van harde koralen en veel vissoorten in dit gebied.Onder de boot begint een koraaltuin vol in de zon op 3m diep. Je duikt langs het zand gaat op een zacht glooiend rif niet dieper dan 16m de rijke fauna bestaat vooral uit veel mosselen, vlindervissen, puffers en meer….

Sha’ab Sheer

Shaab Sheer

 

Ras Abu Soma

Ras Abu Soma

Gamul Soraya

Gamul Soraya

Deze duikstek bestaat uit een rif en verschillende koraalpijlers. Hier kunt u de verborgen octopus, pijlstaartroggen, papegaaivissen, schorpioenvissen, scholen van gele goatfish, sweetlips, gespikkeld koetsiers, vlindervissen. Als je omhoog kijkt kun je het geluk hebben om een school barracuda’s te zien passeren. In het blauw is het niet ongewoon om tonijn, adelaarsrog of een passerende schildpad te zien.

Gamul Kebir

Gamul Kebir