Special School Safaga

Special School Safaga, school voor kinderen met beperking...

Special School Safaga voor kinderen met beperking

Special School Safaga LogoDit zijn we…

In oktober 2010 richtte de Egyptische overheid de “Special School Safaga op voor Kinderen met een Mentale Handicap”. Doel is, naast onderwijs, te streven naar aanvaarding van mensen met een geestelijke handicap daar tot op deze dag in Egypte deze personen en hun familie gemeden of verstoten worden door de maatschappij. Elke schooldag komen er een veertigtal kinderen tussen 5 en 17 jaar met een mentale achterstand, autisme en Downsyndroom.

Zo is het begonnen…

In 2011 hoorden Sofie Deconinck en Danielle Theunissen over deze nieuwe school en de nood aan extra hulp. Het eerste bezoek aan de school was schokkend voor hen aangezien de benadering van onderwijs voor gehandicapten in westerse landen totaal anders is. Sofie en Danielle besloten een helpende hand te reiken en actie te ondernemen. De start van een mooi avontuur…

Zo is het geëvolueerd…

Door de jaren heen breidde de organisatie de activiteiten voor de kinderen uit met uitstapjes, animatie in Nemo Dive Club & Hotel en wekelijkse recreatieve sessies met de kids in de klas, gegeven door onze vrijwilligers, ter stimulatie en verbetering van hun creativiteit en vaardigheden.

Op initiatief van Sofie startte de organisatie in 2014 met watertherapie voor enkele fysiek gehandicapte kinderen uit Safaga daar ook zij niet gesteund worden. Nemo Dive Club & Hotel bood het gebruik van haar zwembad aan voor dit doel en vandaag wonen meerdere kinderen deze wekelijkse sessies bij, begeleid door professionele therapeuten in kine en logopedie. Deze mensen behandelen deze kinderen ook 3 keer per week in hun eigen praktijken.

Onze doelstelling…

Door fondsen te verzamelen kan de school apparatuur aanschaffen en financiële steun bieden zodat de leraren en ons team van vrijwilligers de mogelijkheid hebben de kinderen blijvend te stimuleren en te activeren. Eveneens worden de therapieën bekostigd.

Dit kunt u voor ons doen…

Koop de handgemaakte kunstwerkjes en producten via onze medewerkers of onze webshop. Bijvoorbeeld, nu verkopen wij 5 originele postkaarten voor € 5,-. Andere items zullen binnenkort beschikbaar zijn. Raadpleeg onze website of neem contact op met één van de teamleden.

Komt u naar Safaga? De school heeft nood aan allerlei schoolmateriaal, knutselmateriaal, speelgoed, kleurpotloden, kleurboeken, puzzels, poppen, dinky toys, andere auto’s, muziekinstrumenten en nog veel meer. Om het even wat u en uw koffer kunnen dragen is welkom!

Tevens zijn cash donaties steeds welkom! U kan terecht bij Sofie Deconinck in Nemo Dive Club & Hotel in Safaga tijdens uw verblijf in Egypte of contacteer ons. We kunnen ook altijd extra hulp gebruiken bij de wekelijkse activiteiten in de school en bij de watertherapie. Neem gerust contact met ons. Het is een unieke ervaring!

Klik hier om naar de website te gaan of hier om onze Facebook pagina te bekijken