Activiteiten

Leuke activiteiten voor duiker en niet duikers...

Duikers vinden hier alle variëteiten die de Rode Zee te bieden heeft. Maak eens een duik op het huisrif direct vanaf ons strand of bezoek de vele duikstekken in de buurt met de boot. Voor de gevorderde duikers zijn de wrakken in de omgeving een must, zoals de de Salem Express . Naast duiken zijn er nog vele andere activiteiten, zoals:

Safaga City Trip

Een aanrader voor wie het dagelijkse lokale leven in Safaga eens van naderbij wil zien.
Onze gids brengt gasten naar het authentieke centrum van Safaga. Een bezoekje aan de plaatselijke groenteboer en bakker. Verder kuieren we naar rietsuikerperserij. Een fris glaasje versgeperst riet smaakt verfrissend. Nog wat uitleg over het dragen en geven van goud, even binnenwippen om een galabya te bestellen bij de kleermaker, ondertussen eens meekijken bij de domino-spelende mannen. En een souvenirshop waar een je kan genieten van een hibiscus – of zwarte thee.
Met heel wat uitleg over Safaga en Egyptische tradities laat Ahmed je het alledaagse Egypte meemaken.
Leerrijk en gezellig.

Klik hier voor meer informatie…

Paardrijden

In de morgen of de late namiddag bij het licht van de ondergaande zon, een strandwandeling of een trip in de woestijn met bezoek aan een bedoeïnenkamp van 2-3 uur te paard. De paarden vinden het ook heel leuk om te zwemmen. Het zadel wordt afgenomen en daarna op de rug van het paard de zee in…. Zalig. Ook aan te raden voor dummy’s.

Klik hier voor meer informatie…

Quad rijden

Een avontuurlijke trip. Tussen de 2 en 3 uur quad rijden in de woestijn onder leiding van een ervaren gids. Vanaf 16 jaar kun je een eigen quad besturen. Ben je jonger, dan kan je bij één van de gidsen achterop. Je bezoekt een bedoeïnenkamp…

Klik hier voor meer informatie…

Diversen excursies

Nemo biedt excursies aan naar Luxor en Hurghada.  Geen uitstapje met een tjokvolle bus en een strak programma, maar een privétrip. U beschikt over een eigen auto of minibus met chauffeur/gids en u kiest zelf welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken.

Klik hier voor meer informatie…

Wind- & kitesurfen

Wind Surfing

Safaga is een geschikte plaats voor beginnende en gevorderde surfers en kiters. Je kunt les nemen en beginnen in kalm water, direct aan het strand en in de beschutting van de kust. Als gevorderde surfer/kiter kan je een trip maken naar een van de eilanden. In het oostelijke gedeelten van de baai vindt u Tobia Island. Een mooie plaats om te starten met surfen.

Klik hier voor meer informatie…

Snorkelen met de Dory

Snorkelen

Indien u niet kunt of wilt duiken en toch wilt genieten van de flora en fauna van de Rode Zee, kunt u gaan snorkelen. Wij bieden u een trip aan met onze eigen boot ‘Dory’.

Klik hier voor meer informatie…

 

Welness, relax/ enjoy

Klik hier voor meer informatie…